Vedugnsbakat norrländskt tunnbröd i Stojby
Publicerat av webmaster den 19 november 2005 23:36
Nu drar vi igång!

Vår bagarstuga med en riktig stenugn är klar och nu finns chansen att både smaka och se bakning av äkta norrländskt tunnbröd och Hälla-kakor på gammaldags sätt.

Den 28 juni kl 18 är det dags för premiärvisning av den nya bakugnen. Alla är välkomna att se och smaka. Det finns även bröd till försäljning. Se öppettider nedan.

Makarna Eva och Thure Arnqvist i Stojby har lång erfarenhet av traditionell norrländsk brödbakning. Thure kommer från Norrland, och paret har bott i Lycksele i många år. Nu står en nygjord stenugn klar, och bakning och försäljning kommer att pågå framöver.


- Vi kommer att baka tunnbröd på
gammalt traditionsenligt vis med
vedeldning och enbart hantverk med ett
recept från Västerbotten.


Besök alltså Södra Ryd i Stojby! Infart från Rottnevägen eller från Stojby.

Öppet: torsdag-fredag kl 13-18, lördag 9-14.

Tel för beställning: 073-843 6273