Gårdsby-Sandsbro www.gardsby.se
11:00 Onsdag 22 Maj 2024
 
 
www.gardsby.se
Navigation
GårdsbyBladen
Hembygdsportal Gårdsby
Utflyktskartor
Busstider hållplats
Kortfakta: Gårdsby
Strömavbrott
Webb-kamera
Gårdsby-väder 10 d
Gårdsbyvädret nu
Kolla eldningsförbud
Artiklar
Sök
Nyaste artiklar
Grupper på Hoppet
2 Köp hembygdsböck...
Kulturrundor i Gårdsby
3 Hembygdsfest Gårdsby
Bättre cykelväg i ...
Artiklar: Evenemang
Gårdsby kulturrunda 2011
Välkomna till den årliga konst- och hantverksrundan i Gårdsbytrakten. Som aptitretare ges här några smakprov! Välkomna säger Gårdsby sockenråd

Gårdsby-dagarna
Hela trakten visar upp sig och bjuder på aktiviteter under augusti varje år sedan 1999 på Gårdsby-dagen. Det är sockenrådet och LRF som har hållit traditionen igång. Om du klickar på Läs mer, kan du titta tillbaka på många av Gårdsby-dagarna.

Gårdsbydagen 2006 – folkmusik, berättelser och spöksång…
Så gick ännu en Gårdsbydag av stapeln – den åttonde - i år på Villa Vik i Sandsbro - idag restaurant och konferenslokal, en gång i tiden världsstjärnan Christina Nilssons hem. En hel del Gårdsby- och Sandsbrobor trotsade en mulen augustihimmel och tog del av folkmusik, naturgudstjänst, tipsrunda och innehållsrika föredrag. För att inte tala om Christina Nilssons vackra sång – på dagen 163 år sedan hon föddes…

Gårdsbydagen 2007 i Ekesås
I augusti i år hölls den tionde Gårdsbydagen: den årliga familjedagen då trakten och byarna bjuder in till aktiviteter och rundvandringar. I år hölls Gårdsbydagen på Ekesås är Leif och Anna-Lena Johansson hade upplåtit sin fina gård. Här berättar Micaela Maurin, som börjat gymnasiet i Växjö, om sina intryck.

Gårdsbydagen 2008 i Björnamo
Gårdsbydagen i Björnamo tio-årsjubilerande familjefest och publikrekord

GårdsbyRundan 2007 - konstrunda
GÅRDSBY-rundan - en vårutflykt som bjuder på konst, hantverk och natur En ny hantverks- och konstrunda som sockenrådet planerar blir verklighet i vår! Då visar hantverkare och konstnärer upp sina skiftande alster. Förra (första) Gårdsby-rundan ägde rum 14-15 april 2007 och visade vad traktens konstnärer och hantverkare gör. Utställningsplatserna markerades med blågula koner.

Kulturrundan 2009
När våren kommer nu i april bjuds som sedvanligt på kulturrunda med nya och gamla utställare. Då kan man också passa på att njuta av en naturskön runda genom Gårdsby. Så packa din fikakorg och njut av vad trakten har att erbjuda! Lördag 18 april och söndag 19 april kl 11–17 är du välkommen till ateljéer och utställningar. Karta hittar du på länken till vänster (Gårdsbyrundan 2009) Den finns även på Toftastrands konditori i Sandsbro och på biblioteken. Titta efter blågula koner!

Kulturrundan 2012
Glimtar från Gårdsby kulturrunda 2012

Kulturrundan 2013
När våren kommer nu i april bjuds som sedvanligt på kulturrunda med ovanligt många utställare bland konstnärer och hantverkare.
Händer härnäst...
31/5Pubkväll i Gårdsby..
2/6Barnens sommarcafé på Hoppet (..
25/6Ny pubkväll i Gårdsby..
11/8Slåtterdags på ängen Tussudde..
Logga in
Anvndarnamn

LsenordFrlorat lsenordet?
Begr ett nytt hr.
 
Bekmpa Spammen! Klicka hr!


DHTML Menu / JavaScript Menu - Created Using NavStudio (OpenCube Inc.)